Direktlänk till inlägg 11 februari 2012

Att aktivera sin människa .

Av Ella - 11 februari 2012 13:30



Det är väldigt viktigt att aktivera sin människa . Om man inte gör det blir de slöa , slappa och likgiltiga . Och feta .

De kan också visa upp beteendestörningar som agressivitet , nervositet , depression o.s.v

Satt och tänkte på det igår kväll och fick lite dåligt samvete .


Visst har hon haft det lite trist på sista tiden ?

 Inte har jag varit så hejsan-tjosan-aktiv med henne . Inte har hon fått så mycket till hjärngympa på våra promenader . Snällt har jag vandrat bredvid henne utan att sätta henne på prov det minsta lilla .

Gudrun har nog ställt upp mer än jag . Hon ser till att Den Gudomliga får använda hjärnan  när hon är med . Inte slappna av och tänka på jobbet . Eller semestern .

Men jag kan ju inte lägga över aktiveringsansvaret på min dotter . Vad är jag då för en moder ?!?

Nej - nu ska det bli ändring !

Här ska djävlar i mig ( ursäkta ordvalet ) aktivieras !


Så imorse tvingade jag ut henne på en skidtur . Jag gav mig inte . SLÄPADE henne genom skogen .

Farfar , som inte är så snabb nu för tiden , sprang bakom och ropade uppmuntrande ord till henne .

Till slut började hon se riktigt glad ut . Hon började få en fin tomatröd färg på sina kinder. Hon log med hela ansiktet .


Jag tänkte att det gäller att inte gå ut för hårt om hon ska orka hem . Och om jag ska få ut henne fler gånger . Därför hade jag packat ner lite clementiner i hennes jacka innan vi for . När hon började andas alldeles för tungt där bakom min rygg stannade vi och tog en liten paus och åt upp vår medhavda lilla frukt . En till henne och en halv var till mig & Farfar . Vi är ju i bättre form än henne så vi behöver inte lika mycket .


Det var nog tur att det var nerförsbacke på hemvägen .Jag kände att hon var trött eftersom hon liksom blev tyngre och tyngre där bakom mig . Orkade väl inte hjälpa till så mycket kan jag tänka .


Jag hade beställt bilhämtning från en bra plats . Insåg redan vid planeringen att det skulle behövas för att inte jag & Farfar skulle vara tvungna att bära hem både henne och hennes skidor & stavar .


Så nu är jag nöjd !

Jag har uppfyllt min plikt som en god människoägare .

Hon var tvungen att använda hjärnan för att koordinera sina rörelser . Hon använde sin fysik ( HA ! ) för att över huvud taget ta sig fram . ( Fast mest använde hon nog mig ! )


Så jag vill här passa på att uppmana er alla : 


 Aktivera era människor !

Ge dem ett värdigt människoliv !


Grunden till en bra kontakt är att hon/han får sina basbehov uppfyllda . Dit hör både mental och fysisk aktivitet .

Jag har gjort min del . Nu ska jag sova .

Hon är ganska tung att släpa runt på .

( Men det ska jag också ändra på ! )


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ella - 30 mars 2012 19:39


    Woow !  Jag har fått en ny kompis ! Träffade henne  ( Joo - det var nog en HON eftersom hon var så trevlig )  i stugan sist vi var där .   Hon var så söööt ! Sprang som en liten pil över snön . Fort fort . Hennes små ben var som m...

Av Ella - 25 februari 2012 12:25

  Jaha . Så har det hänt igen . En tronarvinge är född . Trevligt i och för sig . Men varför denna cirkus ? Det händer ju så ofta !   Jag t.ex ( ett alldeles utmärkt exempel )  födde ju fram en hel hög förra året .  Men blev det ett sån...

Av Ella - 24 december 2011 20:17


          Så här i juletid kan man bli lite i hatten .   God Jul allihopa !   ...

Av Ella - 11 december 2011 18:27

  Jaha , så får jag äntligen låna bloggen . Av min ömma moder . Brunetten . Själv är jag svart som natten . " Som synden " säger min mamma . Fattar inte vad hon menar . Vad är synd ? Kan man äta det ? Nåja , Om jag är som den så smakar den...

Av Ella - 2 oktober 2011 22:26

  Jag har funderat mycket på hur man på bästa sätt tar hand om sin människa . Vad ska hon äta ? Hur mycket ska hon röra på sig ? Har hon för högt hull ?   Kom fram till följande svar :   Något annat än idag . Mycket , mycket mer ! ...

Ovido - Quiz & Flashcards